DOCUMENTARUL DESPRE STELA DUTA, LA CINEMA DACIA

DOCUMENTARUL DESPRE STELA DUTA, LA CINEMA DACIA

La Cinematograful Dacia din Buzău a avut loc premiera filmului documentar „Roboţelul de aur”, realizat de tinerii regizori Radu Mocanu și Mihai Dragolea. Este povestea buzoiencei Stela Duță, multiplă campioană europeană la box, de la copilăria ei în orefelinat și până la marile succese care au făcut-o celebră în toată lumea.

Multipla campioana europeană la box, Stela Duță, a devenit personaj de film. Buzoianca este protagonista filmului „Roboţelul de aur”, documentar realizat de tinerii regizorii Mihai Dragolea şi Radu MocanuFilmările au durat aproximativ doi ani iar Stela Duță spune că, deși a fost foarte obositor, a meritat pe deplin efortul.

La Cinema Dacia a vut loc premiera filmului „Roboțelul de aur”, realizat după cartea cu același nume scrisă de maestrul Constantin Voicilaș, antrenorul sportivei . 

Drumul în viață al Stelei Duță nu a fost deloc lin: a crescut în casa de copii, a suferit de frig şi de foame, a îndurat bătăi crâncene, a trăit pe stradă şi s-a salvat prin sport. În documentar, o veţi vedea pe Steluţa în ring, la antrenamente şi în timpul meciurilor. Îi veţi cunoaşte antrenorul, pe Constantin Voicilaş, omul care a salvat-o, şi pe foştii colegi de orfelinat, alături de care deapănă cu împăcare şi chiar cu umor ororile copilăriei. Îi veţi vedea pe unii dintre cei care au îngrijit-o în orfelinat, fiecare cu patimile, păcatele şi faptele lui bune. O veţi însoţi în casa mamei ei, într-o sărăcie lucie, unde timpul parcă s-a oprit acum câteva sute de ani.

Filmul „Roboțelul de aur” va rula zilnic, la Cinema Dacia din Buzău, în perioada 23 – 28 octombrie.

 

Galerie foto