FILME UNICE LA BUZZ CEE

FILME UNICE LA BUZZ CEE

Peste 900 de filme s-au inscris la festivalul Internațional de Film, BUZZ CEE, care a vut loc în luna mai 2016 la Buzău. Productiile provin din Polonia, România, Germania, Austria, Rusia, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia şi din tarile fostei Iugoslavii. Iubitorii de film din Buzău dar și din țară vor avea șanșa unică să vizioneze producții de calitate care rareori ajung pe marile ecrane din România.

 

Prima ediție a Festivalului Internațional de Film, BUZZ CEE, a avut loc la Buzău, în perioada 4 – 8 mai 2016, și a fost dedicată filmelor din regiunea Europei

Centrale și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Cele trei secţiuni ale festivalului sunt: lung-metraj, scurt-metraj şi documentar. De asemenea, a existat şi o secţiune dedicată filmelor realizate de femei, dar aceasta în afara concursului. La festivalul Internațional de Film de la Buzau s-au inscris peste 900 de filme. Productiile acceptate in competitie provin din Polonia, România, Germania, Austria, Rusia, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia şi din tarile fostei Iugoslavii.

Proiecțiile au rulat în trei locații din municipiul Buzau: Cinematograful 3D Dacia, Teatrul George Ciprian si sala Consiliului Judetean Buzău. In toate cele trei sali de spectacol intrarea a fost gratuita.

Festivalul internaţional de film de la Buzau a fost organizat de Asociaţia CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Buzău, Consiliul Local Buzău şi susţinut de TVSat 2002, Teatrul George Ciprian Buzău şi Cinelab România. Festivalul a fost prezentat de actorii Andreea Vasile și Dan Bordeianu.

Galerie foto