CAMPANIE UMANITARĂ LA POGOANELE

CAMPANIE UMANITARĂ LA POGOANELE

Iarna este grea pentru oricine insa pentru cei fara adapost este un adevarat cosmar. Un astfel de chin il indura si cei 4 membri ai unei familii din localitatea buzoiana Pogoanele. In toamna, casa lor, ridicată cu mult efort, a ars în urma unui incendiu. Norocul a facut ca in momentul dezastrului in imobil sa nu fie decat proprietarul, sotia si copiii fiind plecati la rude. Focul a mistuit totul, lasand in urma doar peretii arsi si o imagine dezolanta. In cadrul campaniei umanitare “Invata sa daruiesti!” TVSud-Est si angajatii unei societati de mobila din Ramnicu Sarat au facut familiei din Pogoanele in prag de sarbatori un dar nesperat: mobila pentru dormitor si sufragerie.

Sotii Toader nu mai au serviciu si traiesc doar din alocatia copiilor. Sunt fericiti atunci cand cineva le cere ajutorul gandindu-se ca vor avea un ban in plus. De cand a venit iarna si nu mai este de munca se gandesc cu groaza din ce vor trai.

Desi sunt saraci, din putinul pe care il aveau sotii Toader au reusit sa-si ridice o casa. Le-au facut celor doi copii un camin sperand sa se bucure de el pana la batranete. Destinul le-a jucat insa o festa. În luna noiembrie, casa in care locuiau a ars in urma unui incendiu. Flacarile au mistuit totul, lasand in urma un dezastru.

Celor doi soti li se mai intampla, ca macinati de ganduri, sa ajunga langa casa in care au locuit. Isi amintesc prin ce au trecut si aleg sa se uite in alta parte.

Pana la primavara, Primaria Pogoanele le-a pus la dispozitie celor patru membri ai familiiei vechea gradinita din oras. Doar tatal a ramas acolo, iar mama si copiii s-au mutat la rude.

Napasta acestor oameni a impresionat multa lume. Patronul unei societati de mobila din Ramnicu Sarat si TVSUDEST au decis sa le sara in ajutor, in cadrul campaniei “Invata sa daruiesti!”. Dis de dimineata un camion plin cu mobila a pornit spre Pogoanele la familia Toader. Dupa aproape o ora de mers transportul a ajuns la gradinita din localitate la capul familiei. Incet, incet imobilul a inceput sa se umple de mobila noua: un dar de sarbatori care a adus in sufletul acestor oameni putina bucurie si speranta.

Campania ,,Învață să dăruiești!” promovata de GRUPUL MEDIA TVSat are ca scop ajutorarea persoanelor și a comunităților aflate în dificultate, a familiilor sărace, a bătrânilor rămași fără niciun ajutor, a copiilor care vor să meargă la școală, dar nu o pot face din cauza lipsurilor, dar și a tinerilor care excelează pe plan școlar și nu au posibilități de a merge mai departe.

Galerie foto